Lipstick Policy

Örök klasszikusok - Mindenkinek kell egy trenchcoat!

2015. március 20. - Pálosi Márta

Végre itt a tavasz, napsütéssel, madárcsicsergéssel és színes virágokkal. Türelmetlenül várom mindig, mert tél végére már fojtogatónak érzem a vastag sálakat, a télikabátot és a csizmát. Ilyenkor az első dolgom, hogy ezeket ledobjam, és könnyű tavaszi kabátokra és cipőkre cseréljem. Nem csak a természetnek, de nekem - és szerintem minden nőnek - is igazi újjáéledés ez az időszak, hiszen sokkal több a szín és a variációs lehetőség.

img_7070ujfin.jpg

Ha őszi és tavaszi kabátról van szó, akkor nem kérdés, hogy a vagány bőrdzseki mellett a másik nagy kedvencem a megunhatatlan trenchcoat, vagyis a ballonkabát. Igazi alapdarab, ami sosem megy ki a divatból.

img_7166uj.jpg

Hihetetlen, de ez az örök klasszikus alapdarab már több mint 100 éves! Thomas Burberry 1870-ben dolgozta ki, majd szabadalmaztatta a speciális, enyhén vízhatlan anyagot, a gabardint és ebből tervezte meg 1901-ben az első ballonkabátot. A tömeggyártás az első világháború alatt kezdődött meg, amikor a trenchcoat egyenruha lett, ami szárazon és melegen tartotta a katonákat a lövészárokban. Tulajdonképpen a név is innen ered, hiszen a trench árkot jelent. A háború után a kabát a hétköznapi öltözködésbe is belopta magát, és a férfiak mellett a nők is elkezdték hordani. És milyen jól tették! :)

black.jpg

A Burberry és a fast fashion láncok minden évben új részletekkel frissítik fel, így készült már bőrujjal, puffos ujjal vagy szegecsekkel díszítve is. Egy biztos, minden évben megjelenik az üzletek őszi és tavaszi kínálatában.

9fb9f135a87676bd4870bbd48625e7bd.jpg

Érdemes beruházni rá, mert a trenchcoat jól működik egy laza farmeres-tornacipős és egy elegánsabb business összeállítással is, így tökéletesen megállja a helyét egy hétvégi kiránduláson és a dolgos hétköznapokon is. Az igazi klasszikus változat a drapp, de számtalan színben és hosszban találkozhatunk vele a boltok kínálatában, így mindenki megtalálhatja a neki legjobban álló színt, illetve hosszt. A kiegészítőkkel, apró részletekkel sokféleképp variálhatjuk, én például az övet a csatja helyett mindig egy laza csomóval kötöm meg. 

Képek: Saját fotók - Szuri Dóra

Pinterest

süti beállítások módosítása